Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals geraakt niet voorbij de buren van SKS : 4-2 - extra verslag (2)

SKS - VC

De overwinning van vorige week moest VC vertrouwen gegeven hebben om zaterdagavond de korte verplaatsing naar SKS te maken voor dé stadsderby in Neteland.

"Voor aanvang van de match zorgden beide supportersclans voor veel sfeer", zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.  "Maar ook vele neutrale kijkers die ooit een binding hadden met één of andere club genoten van een heerlijke oktoberavond. Nadat een grotere nederlaag dreigde kwam VC plots opzetten, maar moest uiteindelijk de duimen leggen.

Het was weer puzzelen voor trainer Lauwers, want naast de geblesseerden Dams en Sproelants was Claes geschorst. Obbels had werkverplichtingen. Vilvarajah en Raeymakers begonnen, na hun blessure, op de bank. De thuisploeg, met heel wat ex-VC-ers in de rangen, liet meteen voelen dat ze niet voor niets bovenaan het klassement staan.

Een vroege kopbal kon Brosens niet echt verontrusten.  VC probeerde te prikken waar mogelijk maar SKS vond beter zijn medespelers. Rond het kwartier werd een thuisspeler vrijgespeeld maar trapte hoog over. Roodwit kon daar maar weinig tegenover stellen. Even later was het dan toch zover. Een verre bal vond een vrije speler op de flank.

De voorzet werd door Szalega, ook al ex-VC, binnen geduwd: 1-0. Roodwit kwam niet aan voetballen toe. Het volgende kwartier kreeg de thuisploeg nog 2 grote kansen maar die werden hoog de donkere nacht ingetrapt. Thuisdoelman Maes had tot dan nog niet veel leer gezien.

Even na het half uur blesseerde Okafor zich in een duel. De ref liet begaan alhoewel Kingsley bleef liggen. Een voorzet bereikte Ceulemans en die kopte binnen: 2-0. SKS bleef domineren en 5 minuten voor de pauze resulteerde dat in alweer een mogelijkheid, die ver werd overgetrapt. Dan toch eens de bezoekers, maar Ziedins trapte een volley een metertje over.

De laatste kans voor de pauze was nog voor de thuisploeg maar alweer werd de mogelijkheid niet gekadreerd. De tussenstand leek geruststellend omdat de bezoekers niet bij machte leken om de thuisploeg pijn te doen.

Het duurde even voor we nog een mogelijkheid konden noteren. SKS consolideerde, roodwit botste steeds op een gele muur. In de 54e minuut trapte Van Gestel een vrije trap op de rand van de 16 over. En even later verdween een schot weer ver over het doel van Brosens.

Rond het uur, met wat positiewijzigingen en vervangingen kwamen de bezoekers toch iets meer opzetten. In de 75e minuut zag de ref. een fout op een thuisspelers en floot, zij het licht, penalty. Van Gestel stuurde Brosens de verkeerde kant uit. 3-0 Een afstraffing dreigde. De thuisploeg bleef verzorgder voetbal brengen.

Maar even kon Vanlommel de achterlijn bereiken, vond Delrue en de roodwitte younster veegde, eerder verrassend, de nul van het bord: 3-1.

De wedstrijd kabbelde naar het einde. VC bleef nu toch wel naarstig op zoek naar meer en vond dat ook. Een afgeweerde bal belandde bij Willem Van Laerhoven en die pegelde de bal vanop 25 meter in de kruising : 3-2.

Ging VC voor een hold-up? Plots kon alles. Maar SKS bleef geduldig de bal rondspelen. In de laatste minuut viel de beslissing. Een ver schot stierf op de deklat. Sas kreeg de bal tegen de rug en kaprioleerde zo in doel : 4-2. Meteen de eindstand.

Eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat de beste ploeg won. VC blijft vreemd genoeg in hetzelfde bedje ziek. Na 6 wedstrijden staan de roodwitten nog steeds bovenaan wat betreft gemaakte doelpunten. Het kreeg er ook de meeste binnen, een vreemde vaststelling.

Volgende zaterdagavond is er alweer een uitwedstrijd. Dan trekt roodwit naar Mol. Aanvang om 19:30 u."  Foto's Ilse Bax /NNieuws.